Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36703339050

Elektromos autók leírása

E-járművek esetében csak elektromos motor és az azt tápláló akkumulátorcsomag van jelen.

Hajtáslánca jóval egyszerűbb, hiányzik a kipufogó rendszer, önindító, váltó, turbó és sok egyéb alkatrész. Nincs szükség olajcserére, mivel a fék olajon kívül ezekben az autókban nincs más olaj. Egyéb folyadékból is csak egy ablakmosó- és hűtő/fűtő folyadék van jelen a kontstrukcióban. A fékbetétek és tárcsák kopása is elenyésző, hiszen lassuláskor regeneratív fékezést alkalmazhatunk, azaz mozgási energiát villamos energiává alakítunk át. Sok esetben nem is kell használnunk a féket, elég csak a forgalom ritmusára figyelnünk, és fékezés helyett a gázpedálról időben leemelve a lábunkat, lassulni. Ebben az esetben pedig energiát nyerhetünk, amivel nő a hatótávolságunk. 

Számtalan előnye van egy zöld rendszámmal ellátott elektromos autónak!

Szemben a dízel és a benzines járművekkel, az e-autók forgalomba helyezésével csökken a lokális környezetszennyezés. Ha pedig teljesen megújuló energiával töltjük autónkat, akkor közvetett káros-anyag kibocsájtásról sem beszélhetünk. 

  • Nincs zaj- és rezgéskárosítás, melyek károsítják az épületeket, műtárgyakat és egyéb létesítményeket.
  • Egy elektromos autó a hagyományoshoz képest csekély karbantartást igényel, olcsóbb a szervízelése is, mivel jelentősen kevesebb alkatrésszel van szerelve.
  • A nyomatékos elektromos motor dinamikus gyorsulást eredményez álló helyzetből is. Nincs sebességváltás. A súlypont alacsony, köszönhetően a padlóba épített akkumulátoroknak, így az autó lényegesen stabilabb.
  • Egy kisebb méretű elektromos autó akkumulátora 30-40 kWh kapacitású, ami a jelenlegi villamos energia árak mellett 1200 – 1600 forint körüli összegből feltölthetjük, ami 150-250 km távolság megtételére elegendő. Azaz kb. harmadannyiba kerül az utazásunk, mint egy belső égésű modellel.